..Kladdkaksmuffins..
Dom var riktigt mumsiga & de blir omkring 16 st.
Ingredienser
2 st ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
0.5 dl matolja
1 dl ljus sirap
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 st nypa salt
100 g mörk kvalitetschoklad 70%
Vispgrädde och färska bär till garnering
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i matolja och sirap, blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda den med smeten.
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. Muffinsen sjunker ihop i lite
när man tar ut dom, låt svalna en stund.
8. Garnera med en klick lättvispad grädde och färska bär.
Tips: Gör en halv sats istället för en hel eftersom dom är ganska maffiga & tycker ni inte om
jätte mörk choklad ta en liten ljusare kanske 35 % & uppåt, eftersom kakao smaken verkligen känns.
Vi hade våra i 15-16 minuter i ugnen eftersom dom inte var klar vid 12 men våran ugn kanske
är knäpp så testa er fram :D
Ingredienser
2 st ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
0.5 dl matolja
1 dl ljus sirap
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 st nypa salt
100 g mörk kvalitetschoklad 70%
Vispgrädde och färska bär till garnering
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i matolja och sirap, blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda den med smeten.
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. Muffinsen sjunker ihop i lite
när man tar ut dom, låt svalna en stund.
8. Garnera med en klick lättvispad grädde och färska bär.
Tips: Gör en halv sats istället för en hel eftersom dom är ganska maffiga & tycker ni inte om
jätte mörk choklad ta en liten ljusare kanske 35 % & uppåt, eftersom kakao smaken verkligen känns.
Vi hade våra i 15-16 minuter i ugnen eftersom dom inte var klar vid 12 men våran ugn kanske
är knäpp så testa er fram :D
Kommentarer
Postat av: Andréa
Sv: Gött, då ska jag göra såna :) Jättefin bild förresten!
Postat av: cissi
Wow! Ska kanske testa :)))))))9
Postat av: Svartina
Underbart gott! Men grädde är ett måste om man inte är van vid mycket chokladsmak.
Tack för receptet!
Trackback