..Pizza..
Pizza deg:
25g Jäst
2 ½ dl Vatten
2 msk Olja
½ tsk Salt
Ca 6 ½ dl Vetemjöl
Fyllning:
Allt som du tycker är gott.
Förutom skinka, passerad tomat & ost tillsätter vi purjolök, vitlök, parika, annanas,
tomat, orgegano & svartpeppar.
Gör så här:
1. Smula jästen i en bunke, tillsätt vattnet å rör ihop tills jästen smält.
2. Tillsätt oljan,saltet & mjölet å rör ihop tills du får en len & smidig deg
3. Låt stå en stund i kylen tills du kavlar ut den.
4. Kavla ut den & sätt på allt du vill ha.
5. Sätt in den i ugnen näst längst ner i 225 grader tills den är klar.
Tips: Kavla ut den väldigt tunt eftersom att den jäser samt gör dubbelsats & frys ner hälften
mycket enklare att ta fram å tina nån annan gång plus att den blir ännu godare.
Pressa i lite vitlök i passerade tomaten & låt stå en stund lr blanda i ca 6 tsk pasta sås med vitlöks smak
om du nu gillar vitlök alltså..
Kommentarer
Trackback